Ako vyčistiť odpad a kedy je potrebná pomoc odborníkov?

cistenie sifonu

Ignorovať problémy s odpadovým potrubím sa rozhodne neoplatí. Napriek tomu sa stále stretávame s tým, že údržba potrubia sa odkladá, až kým nenastane havarijný stav, ktorý je potrebné urgentne riešiť. Ako spoznáte, že vaše odpadové potrubie má problém, ako vykonávame jeho údržbu a prečo je vždy lepšie vyhnúť sa vzniku havarijného stavu?

Údržbu potrubia netreba zanedbávať

Rôzne problémy s odpadovým potrubím nie sú žiadnou raritou, dochádza k nim pomerne bežne, a to z rozličných dôvodov. Najčastejšou príčinou je upchávka odpadu, kedy v potrubí skončí niečo, čo nemá a vytvorí pevnú zátku. Spravidla ide o zvyšky jedla, kávy alebo mastnotu.

Ďalšou pomerne častou príčinou je konštrukčne nesprávne navrhnuté potrubie. V takom prípade ide o malý spád, alebo nedostatočne dimenzovanie jeho rúr. Problémy pri nesprávne navrhnutom odpadovom potrubí pritom na seba nenechajú dlho čakať a čo je horšie, objavovať sa môžu naozaj pravidelne aj po vyčistení.

Už v momente, keď si vaše vodovodné potrubie pýta pozornosť slabým odtekaním alebo zápachom, odporúčame situáciu hneď riešiť a nečakať do zhoršenia problému. Základným úkonom by malo byť minimálne rozobratie sifónu, ktoré väčšina ľudí zvládne aj svojpomocne. Ak rozobratie sifónu nepomôže, je potrebné obrátiť sa na profesionálov, ktorí zabezpečia krtkovanie odpadov.

Prečo zveriť krtkovanie odpadov profesionálom?

Krtkovanie neodporúčame vykonávať svojpomocne, potrebujete totiž nielen kvalitnú techniku, ale aj skúsenosti. Navyše, nemusíte vždy správne identifikovať problém a tak môže byť krtkovanie iba dočasnou pomocou. Údržbu potrubia vykonávame pomocou celého radu čistiacich a inšpekčných zariadení, s ktorými problém nielen rýchlo identifikujeme, ale aj spoľahlivo odstránime. Ceny za krtkovanie odpadov sa nemusíte obávať. Je totiž určite nižšia, ako prípadné riešenie havarijného stavu.

Dôsledkom upchatého potrubia môže byť neraz vytopená toaleta prípadne kúpeľňa, nevraviac o tom, že havarijný stav môže ochromiť nielen vašu domácnosť ale môže byť veľkou nepríjemnosťou aj pre vašich susedov.

Starostlivosť o potrubie je teda tiež o zodpovednosti voči ostatným.


Zdroj: https://krtkovanie-non-stop.sk, https://pixabay.com/

You Might Also Like